Kundeservice 98 46 78 88 Alle hverdage mellem 07.30-16.00 Book online her 90% vil anbefale DEKRA til andre


BAB/Sygetransport (Befordring af bevægelseshæmmede)

Kan du lide at arbejde med mennesker, og vil du gerne hjælpe andre med at få en nemmere hverdag? Så suppler dit bus- eller taxakørekort med et BAB bevis og få mulighed for at køre sygetransport, handicap befordring, skoleelever med specielle behov mv. til og fra behandlinger og til andre aktiviteter i hverdagen.

Det tager kun 5 dage at tage et BAB kursus hos DEKRA i Aalborg, hvor vi løbende starter nye hold op. Tilmeld dig et kursus i dag og stå med et BAB bevis i hånden inden for kort tid.

For en præcis kursusbeskrivelse - samt tilmelding til kursus - klik her!

5 dages spændende undervisning

På vores BAB kursus i Aalborg bliver du undervist af vores dygtige faglærere, der klæder dig godt på til at varetage dit kommende job som chauffør for bevægelseshæmmede. Undervisningen har fokus på, hvordan du bedst håndterer dine passagerer med hensyn til specielle fysiske og psykiske udfordringer. Du vil bl.a. blive undervist i ergonomi, forskellige typer handicaps og hvordan du reagerer hensigtsmæssigt i tilfælde af ulykke, sygdom, alarmering og nødvendig evakuering.

Stå stærkt på jobmarkedet

Hvis du vælger at opkvalificere dig med et BAB kursus, stiller du dig selv endnu stærkere på jobmarkedet. Der bliver i de kommende år stor mangel på chauffører herhjemme, og med et bus- eller taxakørekort kombineret med et BAB bevis, vil du kunne bestride flere forskellige typer jobs inden for transportbranchen.

Få et BAB bevis for 630 kroner

En komplet BAB-certificering tager 5 dage og består af 3 selvstændige AMU-mål (moduler)*. Du kan evt. have taget en del af BAB-certificeringen tidligere og behøver da kun at opkvalificere din certificering med to AMU-mål, Introduktion til offentlig servicetrafik samt Befordring af sygdoms- og alderssvækkede passagerer. Disse 2 moduler tager tilsammen 3 dage. Det koster 126 kr. pr. dag at deltage på kurset. Til dette kan søges løntabsgodtgørelse på op til 881 kr. pr. dag samt tilskud fra kompetencefonde.

3-dages BAB kurset koster altså 378 kr. imens 5-dages kurset koster 630 kr., hvis du er i arbejde og ikke har en videregående uddannelse.

Har du en videregående uddannelsen er prisen 3.706,54 kr. for 3 dage og 5.074,41 kr. for 5 dage.

Hvad er kriterierne for at taget et BAB kursus?

Der er få krav, du skal opfylde, hvis du ønsker at tage et BAB bevis og herved få mulighed for at køre handicap befordring, sygetransport, flextrafik mv.

  • Du skal være fyldt 21 år.
  • Du skal have et gyldigt erhvervskørekort til taxa eller bus.  

Du skal herudover være opmærksom på, at der er forskellige regler for, hvor mange passagerer taxa- og buschauffører må køre med. Som taxachauffør må du køre de mindre vogne med op til 9 passagerer, inkl. dig selv. Som buschauffør kan du køre med flere passagerer/patienter.

Tilmeld dig et BAB kursus i Aalborg

Tilmeld dig til et BAB kursus allerede i dag og få mulighed for at køre sygetransport, handicap befordring mm. inden for kort tid. Du kan tilmeld dig vores BAB kursus i Aalborg online her på hjemmesiden eller på tlf. 98 46 78 88 alle hverdage fra kl. 8.00 til kl. 16.00. Du er selvfølgelig altid velkommen til at kontakte os, hvis du har nogle spørgsmål vedrørende kurset. Vi ses frem til at byde dig velkommen.

For en præcis kursusbeskrivelse - samt tilmelding til kursus - klik her!

  • AMU-mål 47874 Introduktion til offentlig servicetrafik, 1 dg, 126 kr. 
  • AMU-mål 48104 Befordring af sygdoms- og alderssvækkede pas., 2 dg, 252 kr.
  • AMU-mål 48105 Befordring af fysisk handicappede passagerer, 2 dg, 252 kr.

Tal og priser gældende pr. 1.1.2020