Kundeservice 98 46 78 88 Alle hverdage mellem 07.30-16.00 Book online her 90% vil anbefale DEKRA til andre

Både medarbejdere og arbejdsgivere kan søge løntabsgodtgørelse samt tilskud til transport i en kursus-periode. Dette kaldes VEU-godtgørelse og befordringstilskud. Løntabsgodtgørelsen kan være op til 4.405 kr. pr. uge pr. medarbejder og befordringstilskuddet er 0,97 kr. pr. kilometer.

VEU-godtgørelse og befordringstilskud søges digitalt på Efteruddannelse.dk (gå direkte til Efteruddannelse.dk - klik her!). Når du tilmelder dig dit AMU-kursus på Efteruddannelse.dk, får du automatisk mulighed for at søge VEU-godtgørelse og befordringstilskud. Ved at sige ja tak til dette, ledes du igennem det digitale ansøgningsskema. 

VIGTIGT AT BEMÆRKE

Du kan ikke få VEU-godtgørelse eller befordringstilskud samtidig med anden støtte - offentlig eller privat. Og der kan kun gives VEU-godtgørelse for 7,4 timer pr. kursusdag.

Det er vigtigt at søge VEU-godtgørelsen samt befordringstilskuddet samlet, da du ikke efterfølgende kan søge befordringstilskuddet alene. Hvorimod befordringstilskuddet afhænger af, hvorvidt du er VEU-berettiget, og dermed ej heller kan søges uden VEU-godtgørelsen.

Ansøgningsfristen for VEU-godtgørelse og befordringstilskud er 4 uger fra sidste kursusdag. Efter 4 uger kan du ikke længere søge tilskud.

DIGITAL SIGNATUR - HVAD ER DET?

En digital signatur er en elektronisk underskrift. Den sikrer, at du er den, du giver dig ud for at være, når du underskriver i forbindelse med elektronisk kommunikation. Din underskrift med digital signatur er lige så bindende som den, du sætter på papir.

For at kunne bestille kurser og søge VEU-godtgørelse samt befordringstilskud på efteruddannelse.dk, skal bruges en digital signatur.

Tilmelder du dig som medarbejder, og skal du selv betale dit AMU-kursus, skal du tilmelde dig med din egen private, digitale signatur (NemID). Tilmelder du dig som medarbejder, er det også dig, der skal søge og modtage VEU-godtgørelsen og befordringstilskuddet. Har du ikke allerede en digital signatur, kan du bestille én på NemID - klik her!

Tilmelder du dig gennem virksomheden, er det virksomhedens digitale signatur der skal anvendes. Du skal derfor kontakte den person, som administrerer dette i din virksomhed. Er det via virksomheden, og får du løn under kurset, er det virksomheden der skal søge og modtage VEU-godtgørelsen og befordringstilskuddet. Får du ikke løn under kurset, er det dig der skal søge og modtage VEU-godtgørelsen og befordringstilskuddet. En virksomhed kan bestille en digital signatur på Virk.dk  - klik her! 

DU KAN LÆSE MERE OMKRING VEU PÅ UNDERVISNINGSMINISTERIETS HJEMMESIDE - klik her!