Kundeservice 98 46 78 88 Alle hverdage mellem 07.30-16.00 Book online her 90% vil anbefale DEKRA til andre

Buskørekort (stort kørekort)

Måske har du drømt om at sidde bag rattet på en bus. Eller måske du ønsker dig et arbejde, med stor kontaktflade til mennesker og masser af liv omkring dig. Hvordan vejen end er, byder en buschaufføruddannelse på mange muligheder, både i Danmark og i udlandet. 

Er du ledig og har ret til 6 ugers jobrettet uddannelse, er et buskørekort GRATIS. Klik her for mere information!

Du kan se en nærmere beskrivelse og tilmelde dig det enkelte kursus i vores kursusoversigt - klik her!

En chaufføruddannelse med kørekort til bus kan tages enten om dagen eller om aftenen. Efter endt uddannelse kan du køre bus i Danmark. Efter 2 års erfaring kan du også køre de lange strækninger til andre lande.

Du har efterfølgende muligheden for at styrke dine kompetencer yderligere ved en kort efteruddannelse på 5 dage, kaldet BAB. Med en BAB-certificering (Befordring af bevægelseshæmmede) kan du køre sygetransport, hvilket defineres som befordring af syge, ældre og handicappede.

Buskørekort kan tages om dagen eller om aftenen, til 118 kr. pr. dag. Til dette kan søges løntabsgodtgørelse på op til 860 kr. pr. dag samt tilskud fra kompetencefonde.

KRITERIER FOR BUSCHAUFFØRUDDANNELSEN

Er du fyldt 21 år (eller fylder du 21 år inden den første prøve, teoriprøven) og har du kørekort til almindelig bil tager uddannelsen 30 dage. Er du mellem 18 og 21 år kan du ikke tage buschaufføruddannelsen, så skal du i stedet kigge på lastbilchaufføruddannelsen.

Du skal have tilstrækkeligt syn på begge øjne. Eller du skal have korrigerende glas med max. 0,8 på det bedste øje og max. 0,5 på det dårligste øje. Du må ikke lide af dobbeltsyn eller bevidsthedsforstyrrende sygdomme.  

Har du IKKE en ren straffeattest, kan det være en hindring. Din lokale Borgerservice vil i deres sagsbehandling af kørekortansøgninger medtage individuelt strafretslige forhold.

Du skal kunne forstå og bestå det danske sprog på niveau "Prøve i Dansk 2".   


  • AMU-mål 40531 Personbefordring med bus, 30 dg, 3.540 kr.

Følgende gebyrer skal påregnes:

  • 2 x Prøvegebyr á 600 kr. (til Politiet)
  • 1 x EU-Bevis á 155 kr. (til Trafikstyrelsen)
  • 1 x Lægeattest á ca. 600 kr. (til egen læge)
  • 2 x Pasbillede a ca. 50 kr. (til egen fotograf)

Tal og priser gældende pr. 1.1.2018